По реда и със средствата на Наказателно-процесуалния кодекс към момента

...
По реда и със средствата на Наказателно-процесуалния кодекс към момента
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма задържан за убийството на бизнесмена по реда на НПК, разпитват се 5-6 души

По реда и със средствата на Наказателно-процесуалния кодекс все още няма арестувано лице по досъдебното произвеждане за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.
Прочетете още
По-рано през днешния ден се появи информация, че има арестувано лице от Министерство на вътрешните работи. Директорът на ОДМВР ст.комисар Павел Млеканов отхвърли да разяснява дали има задържан по закона за Министерство на вътрешните работи.

" Каквото и да кажа сега, може да навреди на следствието. Работи се по доста версии и са назначени доста експертизи, които ще дадат изясненост по отношение на самата специфичност на действието. И сега се организират процесуално-следствени дейности, работи се с разнообразни лица. Към момента не мога да дам конкретика, тъй като е допустимо това да опорочи следствието. ", сподели ст. комисар Млеканов.

Продължава работата по всички версии. Разпитани са 5-6 лица по досъдебното произвеждане. Към сегашния миг не са събрани доказателства за виновността на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отхвърлиха да посочат главните версии за убийството, тъй като това би могло да попречи на следствието.

Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е открил следи от принуждение. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е обиден белият дроб.

Швейцарският предприемач е женен за българка и живее от дълго време в нашата страна. Двамата са имали дружество за силиконови произведения, което преди няколко години са продали на шведска компания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР