По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Турският посланик защити Чавушоглу, думите му били извадени от контекста

По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в постройката на Министерство на външните работи бе извикан посланикът на Република Турция Хасан Улусой
Направен му беше демарш по отношение на думите на министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, изречени на избирателен протест в град Текирдаг. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
На посланика бе обяснено, че приоритет на българската външна политика е да поддържа разговора и съдействието с нашите съседи, което включва спазването на правилата на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните работи.
Изказването на външния министър Мевлют Чавушоглу бе окачествено като недопустимо.
Посланик Улусой твърди, че думите на неговия министър са извадени от подтекста и показани неправилно, като никога господин Чавушоглу не е желаел да се намесва във вътрешните работи на страната.
Посланикът увери българското Министерство на външните работи, че турската страна не е имала желание да наскърбява страната ни или да оказва въздействие върху законодателния развой.
Припомняме, че през вчерашния ден Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу призна, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията на България.
Проектът на България за ремонти в религиозния закон беше против всички типове съществени права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени ", сподели той.
Чавушоглу разяснява, че " Главното мюфтийство има някои задължения, а в подмяна на тях желаеха да продадат парцелите му " и в опит да се откри решение, той се е свързал с българското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР