По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в Агенция

...
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в Агенция
Коментари Харесай

Борисов уволни трима заради проблема с електронните винетки

По предписание на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в Агенция " Пътна инфраструктура " и един от съветниците на районния министър ще понесат отговорност поради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка, заяви държавната пресслужба.

Като член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " ще бъде освободен Веселин Давидов, който дава отговор за електронната система за събиране на такси за потребление на републиканската пътна мрежа.

С постовете си ще се разделят още Антон Антонов, шеф на Националното тол ръководство в пътната организация и Радослав Николов, консултант в политическия кабинет на министъра на районното развиване и благоустройството.

Проблемите с електронните винетки започнаха при започване на новата година. Най-общо те са свързани с неспособност да се купи електронен стикер, продажба на две винетки за един автомобил и липса на удостоверение за конвертиран книжен стикер в електронен. В допълнение се оказа, че на граничните пунктове не са сложени терминали за покупката на винетки. Заради проблемите ръководещите взеха решение, че до 15 януари ще може да се кара без винетки като обясниха, че по този начин или другояче годишните хартиени винетки за предходната година важат до края на януари. Премиерът Бойко Борисов даде обещание до 15 дни системата да проработи обикновено и да има осъдени.

До седмица ще стане известно дали ще има наказания и за фирмата-изпълнител, която дава отговор за въвеждането на електронните винетки. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов в ефира на " Нова телевизия ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР