По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото

...
По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото
Коментари Харесай

Проверяват прокурора, пуснал виновния за смъртта на Феро

По предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов делото за гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов ще бъде конфискувано от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на Ловешката.

Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна против „ подписка “ водача, предизвикал злополуката, бе извикан през днешния ден при Сарафов.

Временно изпълняващият функционалностите основен прокурор ще ревизира работата на великотърновския прокурор Йордан Кожухаров през последните три години. Това заяви самият Кожухаров след 30-минутна среща с Борислав Сарафов.

Магистратът беше извикан, с цел да изясни за какво е пуснал против подписка мъжа, предизвикал тежката злополука в събота, при която почина футболният треньор Ферарио Спасов.

Преди срещата Кожухаров сподели, че решил да вземе тази мярка за неотклонение поради липса на експертиза и след това посочи, че е получил уверенията от проверяващите служители на реда, че водачът Начо Пантелеев няма обременено минало на пътя.

Кожухаров призна пред публицисти, а също и пред основния прокурор, че евентуално се е предоверил, а е трябвало да направи лична инспекция.

От коментара на магистрата стана ясно и че мнението на Борислав Сарафов за съответната мярка за неотклонение е, че тя трябвало да бъде парична гаранция.

Йордан Кожухаров уточни, че го тормози разпоредената инспекция, защото всеки работи и може да позволява неточност, само че отхвърли да каже дали възприема случилото се, в това число и извикването му в кабинета на основния прокурор като форма на напън.

Беше безапелационен обаче, че при решението си се е водил единствено и само от събраните доказателства и от закона. Потвърди и че следствието се лишава от Великотърновската прокуратура и отива в Ловешката.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР