По-рано този месец стана ясно, че контролирани от китайското правителство

...
По-рано този месец стана ясно, че контролирани от китайското правителство
Коментари Харесай

Китайските власти ще отпуснат още 13,7 млрд. долара за развитие на полупроводниковата си индустрия

По-рано този месец стана ясно, че следени от китайското държавно управление структури ще основат капиталов фонд, чиито средства ще бъдат употребявани за развиване на националната полупроводникова промишленост. Очаква се фондът да притегли общо 41 милиарда щатски $ от повече от 20 вложителя, а китайските управляващи ще внесат директно в него към 13,7 милиарда $.

За това заяви South China Morning Post, като се базира на китайското издание China Business News. Правителствената конструкция China Reform Holdings, която ръководи капиталови действия в индустриалния бранш ще внесе към 13,7 милиарда $ в капитала на фонда. Фондът би трябвало да бъде образуван до края на тази година, като скоро по-късно ще стартира разпределението на получените средства сред фирмите от китайската полупроводникова промишленост и други браншове на националната стопанска система.

Според известия в китайските медии повече от 20 вложители към този момент са показали интерес към основаването на фонда. Това са както компании с държавно присъединяване, по този начин и частни корпоративни вложители от Китай. Подобен състав на вложителите по принцип е присъщ за предходните опити на китайските управляващи да дадат нов подтик на развиването на националната полупроводникова промишленост, тъй че би било неправилно да се счита, че финансирането на флагманите на китайската промишленост се прави извънредно за сметка на страната.

Ако приказваме непосредствено за държавната поддръжка за перспективните браншове на китайската стопанска система, то през тази година в 15 основни области на вложенията се чака финансирането за сметка на сдружения с държавно присъединяване да се усили с най-малко 2%. Мобилните връзки, изкуственият разсъдък, биотехнологиите и търсенето на нови материали за разнообразни браншове са измежду тези сфери на активност, които получават предпочитано държавно финансиране.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР