Множество функции с изкуствен интелект се очаква да се появят

...
Множество функции с изкуствен интелект се очаква да се появят
Коментари Харесай

3 нови революционни ИИ-функции, които ще се появят в iPhone

Множество функционалности с изкуствен интелект се чака да се появят в iOS 18. Тази идна софтуерна актуализация, която ще бъде показана по време на WWDC 2024 ще бъде цялостна с изненади. В неотдавнашен отчет се показват четири съществени приложения, които ще се възползват Ajax LLM (това е езиковият модел на Apple за функционалностите с неестествен интелект) с три основни промени: обобщаване на текст, разбор на документи и варианти за търсене благодарение на ИИ. Освен това, всички тези функционалности ще се правят локално в устройството.

Според AppleInsider, Apple възнамерява значими промени за Safari, Търсене, Съобщения и Календар. Тези приложения ще бъдат от решаващо значение за идните функционалности с изкуствен интелект в iPhone.

Safari: Както към този момент беше обявено, чака се Safari да вкара обобщаване на публикации посредством функционалността за интелигентно търсене. Това, с което Apple ще се отличава е, че тази функционалност ще се извършва локално на устройството и няма да изисква iPhone да се свързва с облак.

Търсене: Сред функционалностите с изкуствен интелект на iPhone се споделя, че Spotlight Search ще демонстрира „ по-интелигентни резултати и подбиране “. При това Apple непрекъснато усъвършенства Spotlight с по-точна информация.

Интеграция на известията и Siri: AppleInsider твърди, че Siri и Messages ще имат огромна интеграция, защото персоналният помощник ще може да генерира отговори въз основа на полученото известие, без да се свързва с интернет. Въпреки, че Siri надали знае по какъв начин да дефинира какъв брой е часът на HomePod, ще бъде впечатляващо, в случай че Apple успее да реализира това като една от главните ИИ-функции в iPhone.

Календар: Приложението за календар ще претърпи сериозна смяна, като ще бъдат добавени функционалности от приложението за напомняния. Изглежда, че Ajax LLM на Apple ще може да ревизира дали текстовият вход съдържа името на непокътнат контакт и да покаже информацията за контакта. При основаването на отговор той ще преглежда и събития, които биха могли да имат нещо общо с лицето, с което говорите.

Очаква се функционалностите с изкуствен интелект на Apple да наблегнат i на отбраната на персоналните данни. AppleInsider оповестява, че Apple ще демонстрира предизвестия за дискретност, преди Ajax да употребява информация от Safari или от Съобщенията. По време на диалог за приходите на Apple в четвъртък Тим Кук съобщи, че Apple продължава да се „ усеща доста оптимистично “ във връзка с ИИ, и че компанията ще има някои „ вълнуващи неща “, които да показа скоро. Той също по този начин означи, че Apple има „ преимущества “, които ще оказват помощ на ИИ-функциите на компанията да се откроят, в това число хладнокръвен фокус върху неприкосновеността на персоналния живот.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР