По-рано сръбските медии съобщиха, че сдружение на сърбите, пострадали от

...
По-рано сръбските медии съобщиха, че сдружение на сърбите, пострадали от
Коментари Харесай

Смут На Върхушката: Русия Нанесе Пореден Лют Шамар На Запада!

По-рано сръбските медии оповестиха, че съдружие на сърбите, потърпевши от последствията от бомбардировките с обеднен уран, приготвя искове против страните членки на НАТО, взели участие в интервенцията през 1999 година, която бе подхваната, с цел да приключи кървавия спор в Косово.

" Аз не давам препоръки, само че щом питате, съгласно мен това трябваше да се направи от дълго време. Гледаме безкрайни изказвания на западните страни за Сирия, те се безпокоят за филантропичната обстановка, непрекъснато търсят дали сирийското държавно управление е приложило химическо оръжие. Прекрасно е, че те се грижат по този начин за филантропичната обстановка в Близкия изток, само че има филантропични последствия в Европа и може би първо би трябвало да помислят какво са създали на европейския континент тогава и да дават отговор за своите дейности ", сподели Захарова.

Тя посочи, че натовските бойци, които тогава са били на Балканите, от дълго време са подали искове за обезщетения и в някои страни към този момент са ги получили. Захарова назова неуместна обстановката, при която " агресорът получава компенсации, а жертвата - не ".

Операцията на НАТО против Съюзна република Югославия през 1999 година продължи 78 дни, бяха осъществени 38 хиляди бойни полета, над 10 хиляди от които бяха за бомбардиране. Според проучвания на военни специалисти са били изстреляни 3 хиляди крилати ракети, хвърлени към 80 хиляди тона бомби, в това число касетъчни и с обеднен уран.

По сръбски данни от бомбардировките са починали сред 3500 и 4000 души, към 10 хиляди са били ранени, а материалните вреди възлизат на към 100 милиарда $. Бомбардирането на петролопреработвателни и химически фабрики е довело до замърсяване на водите на страната с токсични субстанции.

Редица специалисти оповестяват за зараза от ракови болести в регионите в Сърбия, които са били бомбардирани с обеднен уран.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР