По-рано през деня държавният глава връчи папката с мандат за

...
По-рано през деня държавният глава връчи папката с мандат за
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Имаме отстъпление от страна на ГЕРБ-СДС, изнена...

По-рано денем президентът връчи досието с мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ - ГЕРБ-СДС. Той беше получен от претендента за министър-председател Мария Габриел. След това тя разгласи, че са помолени от ПП-ДБ за още малко време.

„ Конституцията им дава повече от 24 часа, това е в границите на процедурата. Тоест, имаме продължение на напъните ”, счита Киселова.

Габриел: Споразумението и Министерският съвет вървят в пакет, би трябвало ни още време

 

По думите ѝ изненадващо е, че членове на друга парламентарна група – какъвто е Кирил Петков да участва при връчването на мандат на ГЕРБ-СДС. Присъствието на министър-председателя в оставка също е озадачаващо, счита преподавателят по конституционно право.

 

„ Желанието да има диалози отвън камерите съгласно мен може да се дължи на две аргументи. Габриел да запознае Радев и Денков по какъв начин ще премине предаването на властта и в какъв миг да върнат проучвателния мандат, в случай че е сполучлив. Втората причина – в случай че не са съумели да се договорят във връзка с персоналния състав ”, разясни Киселова.

 

Според нея в случай че се стигне до служебно държавно управление, президентът би избрал за министър председател ръководителя на Народното събрание. Не би било добре, да се избере шефа на Българска народна банка, откакто следва да одобряваме еврото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР