По-рано машината излетя към България около 19:00 часа от аерогарата

...
По-рано машината излетя към България около 19:00 часа от аерогарата
Коментари Харесай

Моряците ни от Рожен не стигнаха до София, проблем със самолета ги върна обратно в Тел Авив

По-рано машината излетя към България към 19:00 часа от аерогарата " Бен Гурион ".

Разходите по прибирането им са поети от притежателя на кораба.

Част от екипажа на " Рожен ", който се намира на израелското пристанище " Ашдод ", изиска да напусне кораба предварително, тъй като ситуацията там е напрегната.

Българските моряците са разказали пред Националната телевизия, че при обстрел една от ракетите е минала на към 100 метра над кораба им.

Останалата част от екипажа- 15 души, би трябвало да довърши разтоварването на кораба.

Няколко дни по-рано нито един моряк от екипажа не бе декларирал, че желае да бъде евакуиран по информация на изпълнителния шеф на Параходство " Български морски флот " к.д.п. Александър Калчев.

Очакваше се българският транспортен съд дружно с екипажа от 14 българи и петима украинци, да напусне Ашдод най-рано след седмица. Калчев посочи преди ден и че за екипажа и за плавателния съд няма риск, защото пристанищните управляващи не са повишили равнището на заплаха и то остава най-ниската степен - първа.

Ашдод се намира на към 35 км северно от Газа, в града и в пристанището има оборудвани укрития, портът има и противовъздушна отбрана. На 10 октомври екипажът е слязъл на пристанището и моряците са били инструктирани къде и по какъв начин да се укриват при положение, че чуят сирени на противовъздушна защита.

Проверката на Министерство на външните работи е удостоверила, че пристанището в Ашдод е отворено и действа и в него се намират и други непознати кораби, изчакващи да бъдат разтоварени. Собственикът на кораба пък е уверил, че плавателният съд е зареждан регулярно с вода и храна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР