По-рано днес се появи информация, че Мария Габриел ще е

...
По-рано днес се появи информация, че Мария Габриел ще е
Коментари Харесай

Демократична България ще има министри в бъдещия кабинет

По-рано през днешния ден се появи информация, че Мария Габриел ще е единственият човек от ГЕРБ-СДС в бъдещото държавно управление, а всички останали министри ще са от " Продължаваме промяната ". От мненията под обява на Росен Костурков от Политическа партия, обаче, излиза наяве, че " Демократична България " също ще имат свои министри. 

Напусналият " Продължаваме промяната " някогашен зам.-земеделски министър Иван Христанов задава в мненията въпроса: " Всички министри от Политическа партия? А Демократична България? ", като прибавя фотография на пост на Димитър Гочев от Политическа партия.



Кадър: " Facebook "

Костурков дава отговор: " Гочев е показал малко " локален национализъм ". Пък и е по-лесно да пишеш единствено Политическа партия ". 



Кадър: " Facebook "

Ето и целия пост на Костурков, оповестен без редакторска интервенция:

Днес беше един доста дълъг и изтощителен, и доста напоителен и пояснителен ден. Много хора писаха, обадиха се обезпокоени, задаваха въпроси, обсъждаха! Като едно същински интензивно гражданско общество, което желае да носи ориста си в личните си ръце!

Едно общество - сензитивно на тематика “истината ”, което към този момент не желае да бъде лъгано и мамено в безкрайните години на прехода! Едно общество което желае всички поети задължения по време на предизборна акция да бъдат спазвани! Ето за какво се пробвах да уважа всеки един който през днешния ден ме потърси за информация и мнение.

Ето го то, събрано в няколко фрази. Разбира се, разтварям и наложителната полемика по тематиката!

Първо, " Продължаваме промяната-Демократична България ” ще имат всички министри, с изключение на министъра на външните работи. Мария Габриел ще бъде Министър на външните работи от самото начало.

Второ, министър-председателят ще бъде от " Продължаваме промяната-Демократична България " през първите 9 месеца. След това за още 9 месеца, министър-председател и външен министър ще бъде Мария Габриел, член на Политическа партия ГЕРБ.

Трето, министрите на " Продължаваме промяната-Демократична България " ще имат надзор над така наречен втори ешелон на властта - заместник-министри, шефове на организации, началници на служби за сигурност, политически кабинети и впрочем.

Четвърто, всички организации под ръководство на Министерски съвет се оглавяват от " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Пето, единственото министерство, което ПП-ДБ няма да ръководи, ще бъде министерството на външните работи. Това е извънредно тъжно, само че става дума за бюджет, който едвам стига за заплати, командировъчни, представителни разноски и писалищен материали.

Корупционният капацитет на Министерство на външните работи е на процедура нулев. Всички министерства с действителни запаси ще бъдат при " Продължаваме промяната-Демократична България ".

Едновременно с това, в Народното събрание ГЕРБ ще гласоподават за:

Съдебна реформа;

Промяна на изборния кодекс и връщане на машинното гласуване;

Бюджет с 3% недостиг, направен и ръководен от екипа на Асен Василев;

Приемане на нужните закони за еврозоната, Шенген и Плана за възобновяване и резистентност.

На процедура ангажимента е " Продължаваме промяната-Демократична България " да ръководи, с дневния ред от предизборната си акция.

Ситуацията е такава, че я виждам, виждам и се чудя - къде е уловката?? Ако имате хрумвания - кажете.

Разбира се, във всички тези години сме се нагледали на голям брой провалени политически сделки, тъй че би трябвало да внимаваме доста, само че при всяка вдна смяна в по този метод предначертания проект, в нас остава защитния механизъм на моменталната оставка на целия Министерски съвет и отиване на нови избори! Мисля, че си заслужава да се опита! И обществото да види със личните си очи - кой градивно се пробва да изведе страната ни от безкрайните и безбройни всевъзможни рецесии. И кой още веднъж ще се опита да я крашне… с цел да избави главно и само себе си!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР