По-рано днес РИОСВ-Хасково обяви, че предприятието може да работи Казусът

...
По-рано днес РИОСВ-Хасково обяви, че предприятието може да работи Казусът
Коментари Харесай

Казусът с работата на ТЕЦ „Марица 3“: „Има заповед да не отваря“, обяви Сандов

По-рано през днешния ден РИОСВ-Хасково разгласи, че предприятието може да работи
Казусът с работата на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ с следващ поврат. По думите на министъра на околната среда и водите „ има заповед той да не отваря “, разяснява Борислав Сандов на брифинг пред публицисти.

„ Системно са нарушавани равнищата на серен диоксид, открито е от измервателната станция в града. Някои от стойностите са минали алармения предел, което значи три пъти завишаване на нормите. Обследва се до каква степен операторът е спазил условията на Наредба на Министерство на околната среда и водите за настоящ мониторинг за излъчванията. Инсталациите би трябвало да работят на най-малко 70%, с цел да може това да е реалност. Получаваме информация, че сега на проучването инсталацията е работила на по-нисък потенциал и е предпоставила измерването да не е качествено “, изясни министър Сандов и акцентира, че има заповед това дружество да не отваря.

Той разяснява и планувания за през днешния ден, а по-късно отсрочен митинг на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “.

„ Колкото до митинга - синдикатът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ очевидно не знае по какъв начин се провеждат митинги. Днес открих нарушавания, свързах се със Столична община и рейсовете не стигнаха до София “, безапелационен беше той.

„ Поставяне на ултиматуми по какъв начин протестиращи ще бъдат спрени, единствено в случай че ние пуснем предприятието - няма да стане “, добави министърът на околната среда.

„ България е наказана от Европейския съд в Люксембург за наднормени равнища и редовно нарушаване през последните години във връзка с серния диоксид в югоизточен регион. Това е първо решение, то е установително, само че по тази наказателна процедура следва Европейска комисия да откри дали това нарушаване е прекъснато, в противоположен случай ще насочи нов иск и този път носи финансови наказания за страната ни “, посочи още той.

По думите му „ здравето не може да бъде сменено, за разлика от силата. “

Припомняме, че по-рано през днешния ден РИОСВ-Хасково разгласи, че предприятието може да работи. Служителите, бяха възнамерявали митинг, който след новината беше анулиран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР