По-рано днес от държавното обвинение обявиха, че главният прокурор Иван

...
По-рано днес от държавното обвинение обявиха, че главният прокурор Иван
Коментари Харесай

Ето кой е българският генерал, разследван за шпионаж в полза на Русия

По-рано през днешния ден от държавното обвиняване оповестиха, че основният прокурор Иван Гешев е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за разследваща активност от жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет у нас.

Според прокуратурата съветският посланик е работил дружно с български жител – военачалник от запаса, който е имал достъп до класифицирана информация, касаеща НАТО и Европейския съд.

В хода на следствието е било открито, че по този метод съветският жител е осъществявал нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки. По случая сега протичат обиски, оповестиха от прокуратурата.

След работа на Специализираната прокуратура и Държавната организация " Национална сигурност " е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения против Република България.

Председателят на вътрешната комисия в Народното събрание: " Това са проблеми отпреди години. Гешев се пробва да лустроса имиджа на Специализираната прокуратура, тъй като е пред закриване ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР