По-рано днес на брифинг министърът на здравеопазването Христо Хинков защити

...
По-рано днес на брифинг министърът на здравеопазването Христо Хинков защити
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Министър Хинков лъже, не съм го консултирал за Пирогов

По-рано през днешния ден на брифинг министърът на опазването на здравето Христо Хинков отбрани решението си за освобождението на шефа на " Пирогов ". Той акцентира, че е съветвал дейностите си освен с премиера, само че и с ръководителя на парламентарната здравна комисия.

Хинков и Ангелов се разминаха и по въпроса за финансовото положение на " Пирогов ".

Костадин Ангелов съобщи, че " Пирогов " е на облага.

Христо Хинков сподели, че сдружението е декапитализирано от позиция на финансовите му резултати. Има подписан контракт с банка за заем и изплащанията в границите на този заем не могат да бъдат регистрирани като финансова облага.

Костадин Ангелов упрекна Хинков осъществяване на политическа поръчка, здравният министър отхвърли обвиняването. 

Вчера стана ясно, че шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров е освободен от поста. Преди дни министърът на опазването на здравето сподели, че одит, осъществен в болничното заведение в интервала юни 2022 - юли 2023 година, демонстрира финансови нарушавания в лечебното заведение, както и че болничното заведение е в неприятно финансово положение.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха през днешния ден за Българска телеграфна агенция, че е формирана инспекция по сигнал на Министерство на здравеопазването по отношение на одитния отчет на болничното заведение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР