По-рано днес Александър Зверев бе дисквалифициран от АТР 500 турнира

...
По-рано днес Александър Зверев бе дисквалифициран от АТР 500 турнира
Коментари Харесай

Джокович за дисквалификацията на Зверев: Това бе правилното решение

По-рано през днешния ден Александър Зверев бе дисквалифициран от АТР 500 шампионата в Акапулко, откакто наруга съдията и атакува стола му с ракетата си след края на дуела си на двойки. Впоследствие германецът разгласява изказване в обществените мрежи, където се извини за непристойното си държание.

Случилото се бързо доби известност и след днешната си победа Новак Джокович също бе запитан за разигралата се обстановка в мексиканския град. Сърбинът, който също бе отхвърлен от US Open 2020, защото инцидентно уцели една от страничните съдии, поддържа решението на АТР за дисквалификацията на Зверев.

" В предишното съм избухвал доста пъти и това е водело до неточности. Разбирам през какво минава играчът на корта. Но несъмнено, не извинявам дейностите му. Той съумя да се оправи със обстановката по верния метод, публикувайки известие в обществените мрежи, в което признава, че е сбъркал и че регистрира дейностите си за неприемливи.

Мисля, че решението за дисквалификация не беше прекомерно сурово, а вярно съгласно дадените условия. Без подозрение е тежко да бъдеш дисквалифициран от някоя конкуренция - знам го от персонален опит. Преди година и половина претърпях нещо сходно, защото бях дисквалифициран от шампионат от Големия шлем поради несъзнателно удряне на лайнсмен. Осъзнавам, че това беше неточност и би трябвало да я приема.

Дано успее да си вземе нужните поучения от днешния случай и да не разреши нещо сходно да се случи за в бъдеще. Сигурен съм, че ще подходи зряло ", разяснява Ноле по време на конференцията си.

on Zverev in Acapulco
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР