По принцип всеки човек има набор от спомени, които са

...
По принцип всеки човек има набор от спомени, които са
Коментари Харесай

Тази жена е феномен! Помни целия си живот от деня на раждането си! Ето каква е диагнозата й

По принцип всеки човек има набор от мемоари, които са трайни. Повечето хора имат съзнателни мемоари от 4-годишна възраст нататък. Рядко имаме действителни мемоари от първите 4 години от живота си. Но се оказва, че това не е мит и в действителност в света има хора, които помнят всичко, което им се е случило от деня, в който са родени. Днес ви описваме една изключителна история. Ребека Шерък е една от дребното хора на света, които си спомнят всичко в живота си от момента на раждането си и умерено могат да бъдат избрани като феномен.

Тя да вземем за пример доста ясно си спомня, че през първите й дни на този свят, са я повивали в розово одеало. Споделя също, че постоянно е разбирала по кое време я държи майка й, а не различен човек. Ребека споделя, че има доста ясни мемоари от всеки собствен рожден ден, като се изключи деня на раждането си. Паметта й е извънредно развита и тя си спомня тъкмо какво, къде и по кое време е правила, с какво е била облечена, помни и всички вести, които е гледала. Тя дълго време счита, че това е напълно обикновено и че всеки човек помни по същия метод.

Докато не гледа научно предаване през 2011 година.

В него учените описват за хора с памет като нейната, които са диагностицирани с HSAM: Highly Superior Autobiographical Memory. В превод това е синдром на хора, които имат извънредно развита памет. Тогава Ребека схваща, че е феномен и че множеството хора не са като нея, дори в противен случай. Учените са разкрили този синдром през 2000-та година и до този миг откритите хора с такава памет са към 60 в международен мащаб. Учените са на мнение, че разказите на хората за спомените им преди 4-та им година могат да оказват помощ доста за развиването на детската логика на психиката. Освен това учените са на мнение, че с изследвания и опити благодарение на тези хора, биха могли да открият лек за заболяването на Алцхаймер. Ребека се свързва с учените и сега е част от това изследване, тъй като счита, че това е нейната орис – посредством странностите си да помогне на хората.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР