По принцип служебното правителство няма и не може да има

...
По принцип служебното правителство няма и не може да има
Коментари Харесай

Донев към Нинова: Не може да имаме собствена политика по доходите, чакаме редовен кабинет

„ По принцип служебното държавно управление няма и не може да има лична политика по приходите, в това число и за тяхното нарастване, а е длъжно да следва заварената политика, в това число настоящото законодателство “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на присъединяване си в петъчния парламентарен надзор.  

Той напомни, че служебното държавно управление предлага на Народното събрание да одобри така наречен удължителен закон за бюджета, които да работи досега, в който формирано постоянно държавно управление предложи собствен бюджет.  

„ Това, което направи служебното държавно управление във връзка с приходите, с цел да може да помогне на българските жители да посрещнат есенно-зимния сезон, е да отпусне спомагателни 20 млн. лв. към лица и фамилии, които са отвън обсега на подкрепените за отоплението през зимата. Допълнително са включени 40 хиляди лица и фамилии “, означи Донев.  

Служебният министър председател добави, че политиката по приходите е дълготрайна и по тази причина би трябвало да се създава и ползва от постоянно държавно управление.

„ Към сегашния миг служебното държавно управление няма право да образува политика по приходите, а ползва политиката такава, каквато е заварена от предходното постоянно държавно управление, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет “, сподели още служебният министър председател.  

Гълъб Донев отговори на въпрос на Корнелия Нинова, която изиска министър председателят да изясни какво предлага служебният кабинет за увеличение на приходите в сегашния миг.

Нинова уточни, че със замразяването на минималната работна заплата на 710 лв. в България ще има към половин милион души, които попадат в графата работещи небогати. Тя добави, че по време на разискванията на бюджета от нейната парламентарна група ще упорстват за гласуването на нов обществен пакет в помощ на жителите.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР