По-принцип е важно един родител да научи децата си на

...
По-принцип е важно един родител да научи децата си на
Коментари Харесай

Историята на една майка, която взима наем от 7-годишната си дъщеря

По-принцип е значимо един родител да научи децата си на цената парите. Обаче не трябва да се прекалява. Ето един образец и ви преценете дали е редно да се постъпва по този начин с дете.

Хората в обществените мрежи са разграничени по отношение на методите на една майка. 

Фелиса Фарли е от Флорида и показа история в  " ТикТок " за седемгодишната си щерка, която й заплаща наем. Майката твърди, че по този начин учи детето си да цени парите.

Във видеото, оповестено в обществената мрежа, майката обяснява, че заплаща на детето дребни суми за разнообразни домашни отговорности.

" Всяка седмица щерка ми има лист със отговорности. Ако тези отговорности бива приключени всекидневно, тя ще получи 7 $ в края на седмицата. “

Сметките й са по $ за храна, вода, електричество, интернет и наем.

Остават й 2 $, които може да резервира, спести или похарчи. След това вземам тези 5 $ и ги влагам в спестовната й брошура, тъй че когато навърши 18 години, тя да научи, че си е изработила всички тези пари сама и ще знае цената на парите. “

Този много противоречив педагогичен метод провокира бурни дискусии в обществените мрежи. Част от родителите са възхитени от концепцията, само че множеството мнения са сериозни, даже гневни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР