По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 (коронавирус)

...
По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 (коронавирус)
Коментари Харесай

Отменят честванията на Шипка за 3 март

По рекомендация на Националния действен щаб за болестта COVID-19 (коронавирус) плануваният за 3 март формален обред за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се анулира. Това оповестиха от регионалната администрация на Стара Загора.
Достъпът на жители, искащи да се поклонят пред Паметника на свободата, остава свободен. Въведените краткотрайни промени на придвижването в региона също остават в действие.
Припомняме, че в претекстовете си от Националният действен щаб за съгласуване, образуване на дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от Световната здравна организация (СЗО) неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта COVID-19 означават, че се следи нова грипна вълна от вирус вид “Б “ в областите: Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област и други
От Националния действен щаб за ковид предизвестяват, че „ скупчването на огромни групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични опасности по отношение на активиране на горепосочените инфекции “ и въз основата на експертните мнения предлагат анулация на плануваните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.
Препоръката е адресирана до президента на Република България Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, регионалния шеф на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.
Всичко за ковид четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР