По предварителни данни брутният вътрешен продукт на един зает се

...
По предварителни данни брутният вътрешен продукт на един зает се
Коментари Харесай

Производителността на труда е най-висока в индустрията, най-ниска - в аграрния сектор

По предварителни данни брутният вътрешен артикул на един ангажиран се усилва през третото тримесечие на 2019 година с 3% в съпоставяне със същото тримесечие на 2018 година, заяви Националният статистически институт (НСИ).
Заетите в стопанската система са 3.685 млн. души., а общият брой отработени часове е 1.480 милиарда. Структурата на заетостта по стопански браншове демонстрира нарастване на годишна база на относителния дял на индустриалния бранш и бранша на услугите.

На един ангажиран се падат 8 619.2 лева от настоящия размер на брутния вътрешен артикул (БВП), като всеки ангажиран основава приблизително 21.5 лева Брутният вътрешен продукт за един отработен час.

Брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран през третото тримесечие на 2019 година се усилва действително с 3.1%, а брутната добавена стойност за един отработен час на човек се усилва действително с 3% за същия интервал.

По предварителни данни нивото на продуктивността на труда в индустриалния бранш е 7 971 лева брутна добавена стойност приблизително на един ангажиран и 19.1 лева за един отработен час на човек. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 7 761.3 лева, като за един отработен час на човек се основават приблизително 19.5 лева Най-ниска е продуктивността на труда в аграрния бранш - 2 513.2 лева брутна добавена стойност на един ангажиран и 6.4 лева за един отработен час на човек.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР