По правило синовете са по-близки до майките си, защото са

...
По правило синовете са по-близки до майките си, защото са
Коментари Харесай

Съвети за родители: Как да възпитаме сина си да бъде истински мъж

По предписание синовете са по-близки до майките си, тъй като са деликатни, търпеливи и постоянно подаряват топлота. Понякога обаче сходни връзки водят до това, че момчето израства като мамино синче.

" Представите за същинския мъж са разнообразни. Основното е, че мъжът би трябвало да умее да отстоява себе си и околните си, да има някакви правила и да дава образец. Детето гледа родителите си и ги копира. Ето за какво е належащо мама и баща да му демонстрират добър образец ", споделя психологът Наталия Наумова.

Наумова прикани да не притискаме детето, а да му дадем опция да прави избор, да му позволим да мисли независимо. Също по този начин е належащо да го придружавате в мисленето и да не се пробвате да вкарате сина в ясни модели, с цел да може да взема верни решения.

Важно е да се обръща внимание на детето, да се развива неговата еластичност, изключително в персонален проект. Така ще съумеете да отгледате същински мъж.

" За да не бъде едно момче мамино синче, е значимо да му се разреши да работи независимо. Тоест да не тичате при детето всякога, когато падне или има някакъв проблем, а да му дадете опция да се оправя единствено ", добавя психологът.

Важно е деликатно и нежно да отделяме детето, с цел да бъде то независимо, мощно и самоуверено, заключава интервюиращият.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР