По правилник процедурата за избор на нов председател на парламента

...
По правилник процедурата за избор на нов председател на парламента
Коментари Харесай

Мирослав Иванов отказва да стои начело на НС 14 дни

" По устав процедурата за избор на нов ръководител на Народното събрание следва да се организира в 14-дневен период. Аз няма да се възползвам от правото да заставам 14 дни отпред на Народното събрание “, сподели пред публицисти Мирослав Иванов, който краткотрайно е ръководител на Народното събрание.

" Смятам още идната седмица да включа тази точка в работата на Народното събрание и то да избере своя нов ръководител “, сподели той.

По думите му в " Продължаваме промяната “ към момента не е коментирано дали ще бъде импортирана кандидатура, дали тя ще бъде обща на обединението. Предстои това да се случи през идващите дни. Тази точка ще бъде прегледана може би в сряда.

Според него не е належащо в неделя да има изключително съвещание на Народното събрание.

" Предстоящ избор на съмнение е извънредно значим и парламентарните групи би трябвало да помислят трезво какво следва оттук насетне като държание “, на мнение е Мирослав Иванов.

Той разяснява и последния конфликт сред депутати в Народното събрание.

" Провокира се нова поредна неприятна обстановка в Народното събрание. Наш сътрудник се опита да беседва с сътрудниците от Движение за права и свободи и те реагираха много остро. Наскачаха от местата си и се стигна до малко по-сериозни взаимоотношения “, изясни Мирослав Иванов.

" Г-н Ананиев ми показа, че е помолил сътрудниците от Движение за права и свободи да изтеглят своите депутати от натрупалата се група, а той ще изтегли нашите. В този миг господин Хамид го изблъскал “, сподели той.

По думите му в четирите случая на конфликти сред депутати в Народното събрание до момента основатели са три пъти ГЕРБ и един път Движение за права и свободи.

" Може би сътрудниците от опозицията са напрегнати. Защо - не мога да кажа. Може би поради това, че се случват някои хубави неща в интерес на обществото - да вземем за пример " Капитан Андреево “, разяснява още Мирослав Иванов.

На въпрос дали счита да наложи санкции на депутатите той съобщи, че сега директното налагане на санкции не е най-хубавият метод, тъй като може да предизвика ответна реакция и да се стигне до нови проблематични обстановки.

" Ще се опитам с разговор да успокоя пристрастеностите, тъй като е значимо Народното събрание да продължи работа “, на мнение е Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР