По повод Световния ден на предизвикателството в Плевен утре ще

...
По повод Световния ден на предизвикателството в Плевен утре ще
Коментари Харесай

В Плевен отбелязват Световния ден на предизвикателството с масов крос и детски маратон

По мотив Световния ден на предизвикването в Плевен на следващия ден ще се състоят всеобщ крос " Аз мога " и детски маратон, оповестиха от общината. Проявите са в границите на " Маратон на другарството - Плевен - 2019 " на централния площад " Възраждане ". Организатор на Световния ден на предизвикването за 27-ми следващ път е Българската асоциация " Спорт за всички ", с финансовата поддръжка на Министерство на младежта и спорта. Денят е в програмата на

Международната асоциация " Спорт за всички " /ТАФИСА/ и се провежда от 1983 година през май в над 100 страни. В България е част от Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население " БУЛФАР -2020 " на Българска асоциация " Спорт за всички ". Целта е да се разпространяват систематичните занимания с физически извършения и тяхната роля за здравето, работоспособността и дълголетието, без значение от възраст, обществен и здравен статус.

Денят на предизвикването в Плевен ще бъде проведен още един път като независима спортна демонстрация - на 16 юни в парк " Кайлъка ", прецизираха от общината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР