По повод появила се информация за увеличен брой смъртни случаи

...
По повод появила се информация за увеличен брой смъртни случаи
Коментари Харесай

Девет наркозависими са починали във Варна от април до сега

По мотив появила се информация за повишен брой смъртни случаи на наркозависими лица в резултат на приложимост на фентанил или негови производни на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна, от там информираха, че за първи път през май тук е бил засечен аналог на фентанила и са почнали дейности по разкриване на дилърите му, съобщи БНР.

Две дами - на 40 и 53 години, бяха задържани с 200 грама аналог на фентанила. Това са към 1 400 дози, разясни контрольор Ирена Петричева от  " Охранителна полиция " при ОДП-Варна. 

Все още не е открита повода за гибелта на девет умряли наркозависими, които са регистрирани от месец април досега, посочи Петричева. Тя добави, че все още не са подготвени резултатите от съдебно-медицинската експертиза, които да потвърждават, че гибелта на наркозависимите през последните три месеца и половина имат връзка с използването на фентанил.  " От какво са умряли, по какъв начин са умряли те - това ще се откри в границите на експертизи и проучвания, които са назначени в хода на формираните по деветте случая досъдебни производства ", добави Петричева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР