По повод посещението на папа Франциск в Съединените американски щати

...
По повод посещението на папа Франциск в Съединените американски щати
Коментари Харесай

Пивоварна в САЩ пуска папска бира

По мотив визитата на папа Франциск в Съединените американски щати пивоварна в щата Ню Джърси пусна на пазара специфична партида папска бира, написа Асошиейтед прес.

Кехлибарената течност се споделя бира ЙОПО (YOPO от You Only Pope Once). Собственикът на компанията Кейп Мей брюинг ко Раян Крил, който е и върл католик, описа пред локални медии, че не търси комерсиална полза от светото посещаване на шефа на всички католици. Според него това е най-хубавият метод, с който той е кадърен да уважи идването на папата.

От специфичната бира сега на американския пазар са пуснати 500 галона, което е към 1800 литра. Алкохолното наличие в напитката е 5.5 %.

Напитката ще се предлага единствено наливно. За момента тя може да се откри единствено в питейните заведения на Ню Джърси, само че предприемачът се похвали, че има голям брой поръчки от питейни заведения във Филаделфия, където точно се състоя визитата на папа Франциск.

От няколко дни бира ЙОПО се предлага и във виртуалното пространство, като ползата към нея се ускорява. Раян Крил даже възнамерява да пусне на пазара нова партида, с цел да съумее да задоволи интереса на потребителите към пенливата напитка.

Представители на компанията Кейп Мей брюинг го поучават, че бирата е най-хубава на усет, когато се употребява с аржентинско говеждо, което е намек за родината на Франциск.

 Папата

По мотив аудиенция на папата в Съединени американски щати на локалния пазар се появиха разнообразни необикновени сувенири. Освен общоприетите тениски и суичъри, в този момент елементарните американци можеха да си купят даже и питиета с лика на папата.

А в сладкарница в квартала Бронкс прибавиха към курабийките и фотография на папа Франциск, която се залепя от горната страна и в действителност е доста вкусна.

Това не е първият случай, в който Съединени американски щати употребяват храна, с цел да покажат гостоприемството си. Наскоро пицария във Филаделфия постави лика на папа Франциск на кутиите си за доставка.

Визитата на папа Франциск зад Океана бе първата му в Съединени американски щати. Той бе посрещнат при идването си персонално от президента Барак Обама и фамилията му – знак на най-високо почитание към Светия отец.

Официалната гала по посрещането на папа Франциск се състоя в градината на Белия дом, където са поканени 15 хиляди посетители. После Светият отец беседва с Обама.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР