По повод първата годишнина от създаването на Европейската прокуратура европейският

...
По повод първата годишнина от създаването на Европейската прокуратура европейският
Коментари Харесай

Гешев участва в първата годишна конференция на Европейската прокуратура

По мотив първата годишнина от основаването на Европейската прокуратура европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, взаимно с Люксембургския университет, провежда конференция „ Европейската прокуратура в деяние: през превъзмогване на компликациите и допринасяне на добавена стойност “. Тя се организира в интервала 30 май - 1 юни 2022 година в Херцогство Люксембург. От страна на Прокуратурата на Република България във всички сесии на конференцията взе участие заместник-главният прокурор Десислава Пиронева. Събитието има за цел да послужи като платформа за продан на опит сред практикуващи адвокати, участващи в процедурите на Европейската прокуратура, и поощряване на по-нататъшното съдействие с нея.

Европейската прокуратура стартира своята работа на 1 юни 2022 година За едногодишния интервал структурата става основен сътрудник, чието действие има своя неоспорим принос в правната процедура и взаимоотношението сред националните и интернационалните органи, магистрати, юридически общности, както в границите на Европейски Съюз, по този начин и с трети страни.

Конференцията в Люксембург показва първичния опит и преглежда актуалните провокации и вероятности пред работата на Европейската прокуратура една година след нейното основаване.

В първите два дни от форума модератори на полемиките са водещи представители на научните среди и адвокати от целия свят. Темите са отдадени на използването на разнообразни ограничения за усъвършенстване работата по отбрана финансовите ползи на Европейски Съюз и въвеждане на начини за превъзмогване съществуващите законодателни разлики сред европейските страни членки и Европейската прокуратура. Специално внимание ще бъде обърнато и на интернационалното съдействие с оглед постигането на по-високи резултати в наказателното гонене по каузи от компетентността на Европейската прокуратура.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще участва в формалната сесия на конференцията, водена от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, на 1 юни 2022 година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР