По повод Международния ден на редките болести – 28 февруари,

...
По повод Международния ден на редките болести – 28 февруари,
Коментари Харесай

В Стара Загора започна кампания в подкрепа на хора с редки заболявания

По мотив Международния ден на редките заболявания – 28 февруари , в Стара Загора стартира акция в поддръжка на хората с редки болести.

„ И през 2022 година ние, хората с редки заболявания и фамилиите на хора с редки болести, насочваме покана и апел към цялата старозагорска общественост да изразим съпричастност, да покажем поддръжка, да разпространяваме нуждата от промени, с цел да могат хората с редки заболявания да имат заслужен живот, лекуване и профилактика “, сподели пред Българска телеграфна агенция Моника Маринова, един от уредниците на самодейността и ръководител на Сдружението на Тарловите пациенти в България - Лечение без граници.

„ Желаещите да вземат участие в акцията могат да го създадат като на 28 февруари изберат един от цветовете, символизиращи многообразието на редките болести - зелен, розов, наследник и на лист да напишат „ Подкрепям хората с редки заболявания “. След това би трябвало да създадат фотография и да я качат в обществените мрежи. Целта е повече хора да научат, че има пациенти с такива болести “, добави още тя.

Лице на акцията е омбудсманът на община Стара Загора Надежда Чакърова-Николова.

Организатори са още Сдружение Стара Загора поддържа хората с редки заболявания, Сдружение Самаряни и Национален Алианс на хора с редки заболявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР