По повод критиките на Явор Божанков, който заговори за импийчмънт

...
По повод критиките на Явор Божанков, който заговори за импийчмънт
Коментари Харесай

Антон Кутев: От 240 депутати - 190 не знаят как се пишат закони

По мотив рецензиите на Явор Божанков, който заприказва за импийчмънт на президента и за орязване на още президентски пълномощия, Кутев разяснява, че някогашният соцдепутат е един от най-опитните от редиците на ПП-ДБ.

В същото време обаче акцентира, че " от 240 депутати в Народното събрание, 190 не знаят по какъв начин се пишат закони ".

" Още по-малко знаят по какъв начин ще работи законът, по какъв начин се постанова и по какъв начин се прекарва през самото Народно събрание ", уточни Антон Кутев.

По думите му, когато такива хора стартират да уволняват, назначават, редуцират пълномощия, става ужасно.

Кутев счита, че с цел да управляваш нещо, би трябвало да знаеш по какъв начин: " Бих го карал малко по-кротко, в случай че бях на мястото на ръководещите, бих слушал и внимавал. ", сподели още представителят на някогашния длъжностен кабинет във връзка апела на Божанков да се преразгледат назначенията на президента Радев в държавните регулатори.

" Управляващите бяха към този момент седем месеца на власт, в този момент още три - хайде към този момент тази смяна да стартира, да се направи нещо ", прикани той.

По думите му президентът Радев явно не има вяра на това държавно управление. Той е посочил в служебните държавни управления, че може да се ръководи по различен метод.

" Президентът влиза в пълномощията си тогава, когато се провалят всички други. Обвинението, че желал да ръководи през служебни кабинети и служби - не считам, че той е овладял службите. Мисля, че казусът на България не е това, а опазването на здравето, защитата, обществената сфера ", безапелационен е Антон Кутев.

" Президентът споделя основни неща, които счита за значими, а " Продължаваме промяната " реагират. Ако те имаха действителни промени в опазването на здравето, щяха ли да реагират на думите на Радев? ", попита той.

" Сигурен съм, че информацията на президента не идва от клубовете по карате на Алексей Петров. Очевидно Петров го нямаше дълго време, стартира да се появява напоследък. Очевидно имаше роля в политическата сфера ", разяснява още Кутев за убийството на някогашната барета и предприемач, както и във връзка думите на Божанков, че президентът разкрил акцията си с лицеви опори тъкмо в клуб на Алексей Петров.

 

По мотив обичайните обвинявания от средите на управляваото болшинство, че Румен Радев бранел съветската позиция, Кутев съобщи, че президентът постоянно е заклеймявал съветската експанзия в Украйна.

" Радев няма отношение с Путин, не е и имал. Ние не даваме оръжие на Русия, а на Украйна. Той е срещу оръжията, аз също съм срещу. Този спор няма да се реши по различен метод, с изключение на с договаряния. Другото води единствено до гибел ", счита Кутев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР