По повод , която разказва за прехвърлянето на две бебета

...
По повод , която разказва за прехвърлянето на две бебета
Коментари Харесай

Две бебета по пътя между две болници

По мотив, която споделя за прехвърлянето на две бебета в сериозно положение от неонатологичното поделение на държавната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " в София в Плевен в МБАЛ " Сърце и мозък " , в редакцията получихме искане за право на отговор от софийската болница, в което опровергават оповестената информация. Въпреки че истинската първа дописка е взета от Българска телеграфна организация /БТА/ и се базира на Българска телеграфна агенция, и там е била оповестена без обозначения, че това е платена обява, публикуваме правото на отговор, защото се касае за сензитивна информация, значима за обществото изключително на фона на дългогодишните старания и обещания най-сетне да имаме Национална детска болница .

От държавната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " преди всичко опровергават информацията, че децата са били в сериозно положение и не са били превозени в животозастрашаващо положение. От болничното заведение в София те са тръгнали постоянни, на непринудено дишане и без потребност от някакъв тип подкрепяне на виталните функционалности. Превеждането на децата в Плевен се наложи не с цел да бъдат спасявани, а с цел да получат характерни сестрински грижи, които родителите нямат опция да им дават в домашни условия. Освен това Клиниката в София е с висока натовареност с действително сериозно заболели новородени от цялата страна, както пишат от държавната детска болница " Проф. доктор Иван Митев ".

От там отхвърлят изцяло изказванията за неспособност да дават нужните грижи за бебетата и никой от екипа не е заявявал, че не могат да бъдат предоставени нужните интензивно лекуване и грижи за децата. Самите пациенти - момче и момиче, са лекувани в разнообразни интервали от март до юни 2023 година точно в софийската болница. По никакъв метод не излиза наяве и какъв е незабавният порядък, а от " Проф. доктор Иван Митев " показват, че превозът до Плевен е бил уречен най-малко четири дни авансово.

Също по този начин от " Проф.д-р Иван Митев " декларират, че именна те са сложили диагнозата на двете бебета и са лекувани преди превозването им точно от тях, като разказват в елементи диагнозата и лекуването.

От " Проф. доктор Иван Митев " изрично обаче се опълчват и на изказванието за ексклузивност и уникалност на " Сърце и мозък ", което в обявата на News.bg отсъства.

Публикуваме финала на позицията на държавната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " без редакторска интервенция:

" Екипът на СБАЛ по детски заболявания " Проф. Иван Митев " ЕАД счита, че медийното отразяване на тематики в сектор " Детско опазване на здравето " не би трябвало да се профанизира до равнището на псевдоексклузивитет и искания за уникалност и неповторимост на осъществените медицински действия. Особено когато тези искания се базират на видоизменена фактология или откровена операция. За нас най-важната цел остава усъвършенстваното здравословно положение на пациентите ни и доверието на техните родители. Всичко това реализиране не със сензации, а с действително изпълнени високи стандарти на здравна активност и персонално отношение към всяко семейство. "

От името на News.bg изричаме вярата си в държавната детска болница " Проф. доктор Иван Митев " да имат такава бърза, подробна и дружелюбна реакция и когато задаваме въпроси и търсим тяхното мнение по проблематични тематики, защото до този миг не сме срещали сходно професионално отношение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР