По повод Деня на Европа - 9 май, сградите на

...
По повод Деня на Европа - 9 май, сградите на
Коментари Харесай

Арт инсталации променят две емблематични сгради в София

По мотив Деня на Европа - 9 май, постройките на Френския културен институт и на Културния дом " Красно село " в София ще бъдат изменени посредством арт съоръжения. Pure OKI и Pure/Ukraine са дело на българско-френския актьор Християн Бакалов .
От 2 май в „ Красно село “ се организира и Пролетен фестивал, а арт инсталацията е част от него. Вече е почнало строителството й, сподели в студиото на Радио София - Бакалов.
„ Тя ще бъде подготвена за 9 май, в същия ден ще открием и инсталацията във Френския културен институт. След това се връщам още веднъж в „ Красно село “ и стартирам да работя с децата от 51 СОУ „ Елисавета Багряна “ , описа актьорът.


Християн Бакалов работи с ленти, като този път те ще бъдат вградени в архитектурата на постройката на Културния дом " Красно село ".
Той добави, че работата му с учениците от 51 СОУ стартира на 10 май.
„ Аз ще им предам действително по какъв начин да станат пърформъри. Ще си имаме деца пърформъри, които на 13 и 14 май ще бъдат част от моя пърформанс, коjто ще се състои в Културния дом " Красно село ", от 12.00 до 18.00 часа “, описа Християн Бакалов.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР