По повод бюджета на Столична община общинският съветник от ВМРО

...
По повод бюджета на Столична община общинският съветник от ВМРО
Коментари Харесай

Карлос Контрера: В обществения транспорт на София цари безвремие по вина на спасителите

По мотив бюджета на Столична община общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера излезе с ядосан пост в обществената мрежа. Той твърди, че в публичния превоз в столицата царува безвремие по виновност на спасителите и заместител кмета от „ Спаси София “, защото икономическата рамка към момента не е подготвена.
Ето и целият му пост по настоящите финансови проблеми на столицата.  

Бюджетът на Столична община потегли да се преглежда по комисии, само че план за градския превоз към момента няма.

Невероятно, само че факт - новият заместник-кмет по превоза от Спаси София към момента не е подготвен. Не е съставил и не е внесъл икономическата рамка за публичния превоз на София за 2024 година

Оказа се, че план има, изпратен преди седмици от ЦГМ до зам.кмета, само че той го крие. Достъп до данните имат единствено от Спаси София. Куриозното е, че информацията безусловно се укрива от общинските съветници, тъй като трябвало да бъде обновена.

Без икономическа рамка не могат да се обезпечат средствата за прехрана на градския превоз, в това число заплатите. И това е по този начин, тъй като рамката дефинира средствата, възнаграждението на транспортните оператори и километрите пробег. Докато не се одобри нова рамка, се работи по остарялата. А тя е от 2022 година Без рамка за 2024 година не могат да се преведат и средствата за нарастване на заплатите на транспортните служащи.

В публичния превоз на София царува безвремие по виновност на спасителите и заместник-кмета им. Уж доста знаеха, доста разбираха, за всичко бяха готови, а блокираха всичко. Поради неумението им скоро не просто интервалите на придвижване ще станат като на междуградски автобус, а някъде изобщо може и да няма обслужване!

Днес на съвещанието на комисията по превоз към СОС се оказа, че спасителите изобщо не бяха на ясно какъв брой в действителност са парите за превоз в бюджета, който оферират. Губеха им се едни 89 млн. лева от страната. Стана ясно и друго - планът за ремонт на бул. Княгиня Мария Луиза е окончателно занимателен. Има пари единствено за планиране тази година. Странното е, че прогнозната стойност на ремонта е набъбнала от 12 млн. лева за 2023г. до цели 17 млн. лева по техния план за 2024 година Попитах за какво? Отговор няма.

Бул. Джеймс Баучер и през 2024 година няма да се ремонтира. И там ще преправяли плана, който тъкмо техният областен кмет саботира.
Бул. Копенхаген също няма да стартира през 2024 година
Ремонтите на значими улици като Любляна, Летоструй, Опълченска също няма да видят бял свят и през 2024 година

Честито ръководство на спасителите на София!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР