По повод 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море

...
По повод 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море
Коментари Харесай

Почистиха района край Камен бряг

По мотив 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море екипи на Министерство на околната среда и водите, по самодейност на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) се включват в разчистване в региона на Защитена околност „ Яйлата “, наоколо до мястото, на което беше затънал корабът „ Vera Su “ , и на брега, където е наличен, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.
 Министерство на околната среда и водите
Акцията се организира, като в почистването вземат участие заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, представители на Министерство на околната среда и водите, БДЧР, Регионална лаборатория (РЛ) - Варна, РИОСВ-Варна, поданици и посетители на Община Каварна, поискали непринудено да се включат.

За всички над 50 участници са обезпечени чували и ръкавици и допуск до предпазената околност, при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Осигурено е и извозването на събрания боклук.
 Министерство на околната среда и водите
През годините Басейнова дирекция е провела редица акции за разчистване на морския бряг на Черно море, само че изборът на мястото тази година е поради огромния публичен и медиен интерес към региона на Камен бряг до привършване на интервенцията по обезопасяване на кораба.

Екипите на Министерство на околната среда и водите не престават всекидневния мониторинг на положението на морските води в региона за следене на стойностите на следените досега индикатори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР