По повод 2 години от началото на войната в Украйна

...
По повод 2 години от началото на войната в Украйна
Коментари Харесай

Румен Радев: България е заклеймила руската агресия от първия ден на войната

По мотив 2 години от началото на войната в Украйна президентът Румен Радев съобщи, че от първия ден България е жигосала съветската експанзия в Украйна.

Апелът би трябвало да бъде, изключително към всички европейски страни, да търсим най-накрая самостоятелно европейско решение - да търсим разговора, да търсим всички механизми, с които да се прекратят неотложно военните дейности и да се седне на масата за договаряния. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос какви би трябвало да бъдат главните послания във връзка втората годишнина от началото на войната в Украйна.

Ясно би трябвало да си даваме сметка, че пътят, по който сме поели - да се търси военно решение, учредено на успеха на бойното поле, не дава резултата, който желаеме. Напротив, дава стотици хиляди жертви и съсипия, съобщи президентът. Според него Европа може да изходи от своя измъчен опит през вековете.

Спомням си ранното утро на 24 февруари тъкмо преди две години с експлоадирането на войната, когато поканих при мен министър-председателя и отрасловите министри, и излязохме с общо послание и апел мигновено да се прекратят военните дейности и заклеймихме експанзията на Русия против Украйна, напомни Румен Радев.

Виждаме, за жалост, че две години по-късно тази война не стопира, в противен случай тя се разраства, разяснява президентът и добави, че войната към този момент е опасност за световния мир и сигурност и от дълго време е трансферирала границите на района във връзка с съсипия, беднотия и рецесии от всевъзможен темперамент.

Удивителни са бързината и лекотата, с които водачите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно. Това демонстрира, че така наречен евроатланетическа некоалиция действа отвън всички евроатлантически полезности, крепят я единствено ползите. Това съобщи президентът Румен Радев.

" Изключително значимо е да не позволим свадите на ръководещите и меморандумите, които се подмятат, да отклонят вниманието от главния въпрос - изсветляване на нерегламентираното въздействие в правосъдната система и всички секрети магистратски клубове. Нужно е стигане до сърцевината - разкриване на политическите покровителства, и освен в правосъдната система. Каквато и да бъде ориста на това държавно управление, би трябвало да стигне до края на този път. Ако ръководещите нямат тази политическа воля, ще имаме и за вбъдеще завладяни институции. Най-вероятно тези магистратски клубове ще надживеят ротацията. Призовавам медиите и обществеността да оказват напън да бъдат разкрити всички зависимости. Ако продължаваме по същия метод, ще продължим да затъваме в безвластие и безизходност ", разяснява той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР