По повод 140-тата годишнина от създаването на българската държавна статистика

...
По повод 140-тата годишнина от създаването на българската държавна статистика
Коментари Харесай

Засадиха Хималайски кедърчета в старозагорския парк „Артилерийски

По мотив 140-тата годишнина от основаването на българската държавна статистика през днешния ден в Стара Загора беше засадена „ Статистическа гора “. Служителите от отдел „ Статистически проучвания – Стара Загора “ към ТСБ – Югоизток при Национален статистически институт (НСИ) засадиха 20 дръвчета от типа Хималайски кедър (Cedrus deodara) в северната част на парк „ Артилерийски “. Инициативата е ориентирана към проблемите на околната среда.

 

„ Идеята ни е да допринесем градът ни да стане още по-зелен. Нека бъдем потребни за нашия град, за чистия въздух и за една по-добра среда за живот на нашите деца “, показа началникът на отдел „ Статистически изследвания- Стара Загора Милена Караиванова. Тя акцентира, че мястото не е инцидентно, а е подбрано в сходство с плановете за озеленяването на Стара Загора, а близостта му до административната постройка на Национален статистически институт ще способства за постоянното обгрижване на новозасадените дръвчета от чиновници на Института. Караиванова изрече признателност към Община Стара Загора за поддръжката в тази благородна самодейност.

 

В акцията присъединяване взе и секретарят на локалната администрация Делян Иванов, който добави, че Община Стара Загора ще продължи своето положително партньорство с Национален статистически институт и ще помогне в работата по идното през 2021 година национално броене на популацията.

 

Фиданки бяха засадени и от зам.-областния шеф Красимир Червилов и общинския консултант Николай Диков.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР