По последни данни жертвите са девет - един охранител и

...
По последни данни жертвите са девет - един охранител и
Коментари Харесай

Стрелбата в Белград била внимателно планирана, ученикът имал списък кого да убие


По последни данни жертвите са девет - един охранител и осем деца. Други шестима възпитаници и 52-годишната преподавателка по история Татяна Стефанович са ранени при офанзивата и са откарани в болница. 

" Бил съм на хиляди огледи, подобен случай не се помни в сръбското общество. Според получените до момента данни, момчето е възнамерявало закононарушението от месец. Взел е 9-милиметров револвер от жилището на татко си и пет пълнители, имал и коктейли Молотов в раницата си. Първо е стрелял против охранителя, по-късно против дежурната ученичка. След закононарушението се обадил в полицията. Сам е изготвил проект по какъв начин да влезе в учебното заведение, по какъв начин да излезе. Определил е предпочитаните си цели, кое дете и по какъв начин да ликвидира и какъв брой деца да убие ", сподели Милич. 

Той посочи, че момчето не е имало никакви душевен проблеми. Попитан дали може 14-годишният да носи наказателна отговорност, поради възрастта си, Милич отговори, че прокуратурата ще реши това. Мотивът за закононарушението към този момент остава незнаен. 

По информации на вестник " Новости " Коста К., роден през 2009 година, е стрелял с два револвера. В раницата му, оставена в кабинета по история, са открити три коктейла Молотов. 

Бащата на негов съученик изрази съмнение, че момчето е било унизено от другите деца. В медиите се появи информация, че Коста К. е решил да извърши нападението в учебното заведение, когато получил двойка по история. Той си тръгнал сутринта от учебното заведение, отишъл у дома за оръжието, след което се върнал и направил закононарушението. 

Бащата на Коста К. твърди, че е имал позволение за оръжието и го е държал заключено, заяви министърът на вътрешните работи Братислав Гашич, представен от Танюг. По информация на " Новости " родителите на момчето са здравни служащи, по-конкретно татко му е доктор. 

В цялата страна бе разгласен тридневен печал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР