По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско

...
По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско
Коментари Харесай

Прибират с автобуси спасените от горящия ферибот българи

По последни данни 12 души от горящия ферибот в Йонийско море остават в неопределеност, седем от тях са български жители.

Температурата в горящата още част на кораба е 600 градуса, а в резервоарите има над 700 тона гориво, осведоми екипажът.

Министърът на комерсиалния флот Янис Плакотакис заяви през днешния ден, че главната цел на цялата интервенция е да се намерят хората, които са в неопределеност и да се спасят.

Издирваните хора се намират на кораба, тъй като водолази не откриха бедстващи във водите към мястото на случая, заяви ръководителят на гръцките спасители Глиофридис.

Информация за българи, пътували на ферибота „ Юрофери Олимпия “, може да се получи в Ситуационния център на тел. 02 948 3051, оповестиха от Министерството на външните работи.

127 са били българските жители, които са пътували на ферибота. Сред тях има и деца, които са добре, сподели заместник-министър Велислава Петрова. Всички са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу. Консулът ни в Солун е посетил сънародниците ни и е останал на място при тях като им е обезпечена храна и питиета.

Със съдействието на български превозвачи са обезпечени нужните рейсове, с които ще бъдат превозени избавените български жители при случая с пожара.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР