По пътя на логиката, бихме предположили, че когато деактивираме профила

...
По пътя на логиката, бихме предположили, че когато деактивираме профила
Коментари Харесай

Facebook ни следи, дори и при деактивиран профил


По пътя на логиката, бихме предположили, че когато деактивираме профила си във Фейсбук, платформата към този момент няма по какъв начин да събира данни за държанието ни онлайн. Излиза обаче, че нещата не седят тъкмо по този начин... Фейсбук продължава да следи по какъв начин и какво търсим онлайн. Продължава да научава и за ползите ни, както и за страниците, които преглеждаме.

Разкритието идва от журналиста на CNET Алфред Нг, който е направил опит и в продължение на известно време е деактивирал профила си след всяко прилагане.
 Снимка 417259

След като открил, че при наново активиране платформата продължава да му демонстрира реклами, съответстващи на търсенията му в интернет в интервалите, в които акаунтът му е бил деактивиран, Алфред решил да задълбае повече.

Така открил, че в разпоредбите на Фейсбук не написа съвсем нищо за събирането на данни, когато профилът ни е деактивиран.

Цялостното заличаване на профила е най-ефективното решение, в случай че не желаеме Фейсбук да ни следи, само че даже тогава нямаме цялостна отбрана.
 Снимка 417258

Истината е, че макар изтрития профил Зукърбърг и хората му могат да виждат какво вършим в мрежата. Причината за това са бутоните на Фейсбук за харесване и шерване, които са вградени в над 250 милиона уеб страници.
 Фейсбук се изправя пред престъпно следствие
Фейсбук - пред престъпно следствие

Netflix и Spotify са имали достъп до известията ни

Когато попаднем на някоя от тези страници, логаритмите на уеб страницата автоматизирано събират информация за нас и за наличието, което гледаме, и почтително съхраняват тази информация в сървърите си.
 Защо е добре незабавно да сменим паролите си в Instagram и Фейсбук
Защо е добре незабавно да сменим паролите си в Instagram и Фейсбук

Поредният “дефект ” в системите на обществената мрежа
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР