„По отношение на обявяването на новия министерски съвет – проектът

...
„По отношение на обявяването на новия министерски съвет – проектът
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Много от кандидат-министрите са със спорна политическа биография

„ По отношение на оповестяването на новия министерски съвет – планът на следващия ден ще бъде прегледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласоподава срещу и трите точки”, разгласи в ефира на „ На фокус” ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,. Тя изясни и за какво от партията, която в този момент са в съпротива, са решили да гласоподават по този метод.

„ На първо място – считаме, че не е допустимо да подкрепим претендент за министър-председател, който умишлено е нарушил Конституцията, в която ще се закълне на следващия ден, при изискване, че бъде избран”, изясни Атанасова и добави, че надали е имало вид, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

„ Твърде спорни заявки имаше. Едно съглашение, в което изрично липсват дати за осъществяване на уговорките, под който са поставили подписи водачите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има прекалено много хора със противоречива политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически претендент за основен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше Министерство на вътрешните работи за пиар акции”, съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Според нея изявлението на Рашков, че следствието на „ Хемус” ще докара до промени в някои парламентарни групи, е неприемливо за претендент за вътрешен министър.

„ Най-малкото, тъй като той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да споделя коя парламентарна група ще се усили или ще намалее”, добави Атанасова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР