„По отношение на кризи, свързани с технически средства за спасителни

...
„По отношение на кризи, свързани с технически средства за спасителни
Коментари Харесай

Кап. Живко Петров: Трябва да има законова база за сглобяване на спасителен екип

„ По отношение на рецесии, свързани с механически средства за избавителни интервенции, сме много обратно. Законовата база е меко казано несъответстваща, а когато това е по този начин, имате несъответстващи безредни дейности “, разяснява уволнения изпълнителен шеф на „ Морска администрация “ кап. Живко Петров в предаването „ Тази събота “. Той беше отхвърлен поради рецесията със заседналия транспортен съд „ Вера Су “ край Камен бряг.

Според него „ Морска администрация “ се занимава най-вече с административни каузи – издаване на документи, инспекция на кораби и лодки, на пристанища. „ Аварийното звено е в състав от 20 индивида, разполага с няколко катера най-вече за избавяне на човешки живот. Това е спешна обстановка, за която няма сили и средства нито една институция. Трябва да има законова база и по-късно система за бързо и дейно наемане на такива средства и сглобяване на избавителен екип “, уточни някогашният шеф.

По думите му би трябвало да има законова база и опция „ Морска администрация “ да наема кран, да наема баржи и влекачи. „ Няма по какъв начин при настоящия закон. Нека някой ми каже по кой закон „ Морска администрация “ може бързо без публични поръчки и с какъв бюджет да наеме техника в границите на един – два дни, когато беше хубаво времето. От там пристигна забавянето “, изясни още кап. Живко Петров.

„ Кризата ще бъде овладяна, само че в случай че нещата останат по този начин, по-късно ще уволнят идващия изпълнителен шеф, съответният министър ще се упражнява, изключително в тази политическа конюнктура, и нищо няма да се реши “, сподели той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР