По отношение на енергийните носители, ирландците ги очаква “трудна зима,

...
По отношение на енергийните носители, ирландците ги очаква “трудна зима,
Коментари Харесай

Ирландският премиер към народа: Момчета, зимата ще е трудна, но не чакайте от нас помощ, при всяко положение от нея ще стане по-лошо

По отношение на енергийните носители, ирландците ги чака “трудна ” зима, съобщи министър председателят на страната, подкрепящ тесни връзки с Европейски Съюз, Мишел Мартин. Предвид дефицита на съветски газ и нефт, достъпността на другите типове изкопаемо гориво стават все по-оскъдни.

Предупреждението на Мартин прозвуча в миг, когато Европейският парламент утвърди по-нататъшно стягане на разпоредбите на блока по въглеродните излъчвания, което, съгласно евродепутата Кристиан Терхес, ще докара до още по-големи сложности за частните лица и бизнеса в блока.

Съгласно известието в националния всекидневник “Айриш Екзаминър” министър председателят е признал, че популацията ще се сблъска със обилни спомагателни компликации и добави, че неговото държавно управление няма да подхваща никакви дейности за обезпечаване на проблемите, опасявайки се от изострянето на инфлацията.

“Зимата ще бъде сложна, изключително в областта на енергетиката”, съобщи министър председателят, заявявайки освен това, че управляващите не може да “ускоряват инфлацията от месец на месец” благодарение на изключителни ограничения.

“Ние знаем от 70-те години какво се случва, в случай че се пробвате да изпреварите инфлацията. Получавате втори и трети инфлационен цикъл, които не престават много по-дълго”, твърди Мартин.

Вместо това политикът от Политическа партия “Фиана Фел” съобщи, че държавното управление ще прегледа опцията да облекчи обстановката по разнообразни способи по време на подготвянето на годишния народен бюджет, което може да се случи през октомври.

Междувременно до момента в който доста представители на ръководещия хайлайф на Ирландия наподобява, няма проблем да чакат до есента, с цел да стартират да подхващат каквито и да е ограничения по отношение на рецесията с цените, с която се сблъска страната, доста представители на необятната общност евентуално губят самообладание по повод с държавната власт, тъй като им става все по-трудно да си разрешават артикули и услуги от първа необхиодимост.

Дори преди последния скок на инфлацията Ирландия към този момент се мереше по цени с най-скъпата страна от Европейски Съюз Дания, според неотдавна оповестени данни от европейската статистическа организация “Евростат”, до момента в който инфлацията в страната стартира да изпреварва икономическия растеж.

Но Ирландия не е единствената страна от Еврозоната, която се намира в изключително тежко състояние. Германия, подвластна от съветския газ, в този момент страда, откакто Москва реши внезапно да редуцира доставката му за страната.

Като цяло растежът във валутния съюз е застрашен, откакто съгласно предварителните данни, събрани от финансовата организация “Стандарт енд Пуър Глобал”, демонстрират, че през юни растежът в Еврозоната е понижен до 16-месечен най-малко.

Междувременно ръководителят на ЕЦБ Кристин Лагард стартира да бие паника, казвайки, че пазарите на еврото може скоро да видят “рязко и безпорядъчно” рухване на цените на активите.

“Макар корекцията на цените на активите досега да беше под надзор, рискът от по-нататъшното и може би внезапно рухване на цените на активите остава сериозно”, съобщи банкерската кралица, отбелязвайки, че рисковете за “финансовата стабилност” са скочили от началото на годината.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР