По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще

...
По Оперативна програма Околна среда за следващия програмен период ще
Коментари Харесай

Държавата ще дофинансира с 6200 евро закупуването на електрическа кола

По Оперативна стратегия " Околна среда " за идващия програмен интервал ще има опция да се дофинансира с 6200 евро закупуването на нов електромобил при извеждане от употреба на остарял автомобил, сподели в Горна Оряховица министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че в проекта за възобновяване и резистентност също е заложена промяна, обвързвана с прекосяването към електрически автомобили. От министерството плануват мярка за подкрепяне на общините при закупуването на профилирани коли с електрическо зареждане.

Сандов разяснява, че за идващия програмен интервал има планувани над 400 милиона лв. за запазване на чистотата на атмосферния възду х и използването на европейските стандарти.

Предвижда се правене на лист с рекомендации към общините във връзка с качеството на въздуха, с цел да могат те по-лесно да аплайват по ПУДООС, където са отделени 47 милиона лв. за екологични планове. Той предвижда, че средствата ще бъдат утвърдени на съвещание на Министерския съвет идната седмица .

В Горна Оряховица министър Сандов, дружно с кмета Добромир Добрев и шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Цонка Христова, разгласи за предпазени три вековни дървета . Трите ясена се намират на ул. " Свети Княз Борис Първи ", възрастта им е над 120 години, а обиколките на стволовете са към четири метра, показаха от Регионалната екоинспекция.

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР