По официални данни заразените с Ковид-19 до момента у нас

...
По официални данни заразените с Ковид-19 до момента у нас
Коментари Харесай

1,3 милиона българи са се срещнали с COVID без да подозират?

По публични данни инфектираните с Ковид-19 досега у нас са малко над 320 хиляди Според математика от БАН- проф. Огнян Кунчев действително заболелите от началото на пандемията в България обаче са 4 пъти повече.

„ Институтът Роберт Кох споделя, че би трябвало да умножим 320 000 х 4, това са 1 300 000. Значи толкоз души са се срещнали с вируса въобще без да подозираме. За да отчетем същинското състояние в нашите модели би трябвало да умножаваме по този метод ", изясни пред България он Еър математикът.

Математиците употребяват цифрата 1 300 000 души, в което включват регистрираната и скритата заболеваемост, с цел да приготвят моделите си. Според проф. Кунчев от Българска академия на науките, в случай че имунизацията не се извършва по проект, пандемията може да продължи до март 2022 година, а умрелите да са близо 40 000. При добра организация и по-голям брой ваксинирани, упованията са COVID-19 да отшуми по- рано.

По думите му повече приети в болница с Ковид-19 и на по-млада възраст, предвиждат математици

"Ако 120 000 бъдат имунизирани и още по-добре 150 000 бъдат имунизирани, тогава до края на годината- ноември, декември можем да приключим с епидемията в България ", добави още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР