По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново три продавачки

...
По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново три продавачки
Коментари Харесай

Осъдиха три продавачки, присвоили 22 614 лева от хранителен магазин

По обвиняване на Районна прокуратура – Велико Търново три продавачки в хранителен магазин, са наказани за заграбване на пари от комерсиалното сдружение.

За няколко месеца те откраднали общо 22 614 лв..
М.Б., П.Г. и Й.Й. са приети за отговорни за това, че в интервала от 7 септември 2018 година до 6 август 2019 година в магазин за хранителни артикули като продавачи-консултанти присвоили служебни пари.

Трите обвинени независимо се разпореждали по няколко пъти седмично с получените от клиентите стойности на продадени артикули, като изтривали записите за действително осъществени продажби и не отразявали покупко-продажбите в касовата система посредством завършването им. Така получените суми, благосъстоятелност на сдружението, всяка от тях прибирала от касата. Присвоените пари от М.Б. са в общ размер на 11 940,14 лева, от П.Г. - 6160,68 лева и от Й.Й. - 3914,00 лева

За осъщественото закононарушение на М.Б. е наложено наказване три години условно с пет години изпитателен период. П.Г. е наказана на две години и шест месеца условно с пет години изпитателен период, а Й.Й. е осъдена с две години условно с пет години изпитателен период.

На трите обвинени е наложено и наказване шест месеца отнемане от право да заемат отчетна служба.
Присъдата на Районен съд – Велико Търново предстои на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР