По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч и след одобрено от съда

...
По обвинение на Районна прокуратура-Ловеч и след одобрено от съда
Коментари Харесай

Осъдиха жена, гласувала без да има право в ловешко село

По обвиняване на Районна прокуратура-Ловеч и след утвърдено от съда съглашение, осъдиха 35-годишна жена за гласоподаване на избори, без да има право на това, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.
Тя се призна за отговорна за това, че на 27 октомври 2019 година и на 3 ноември 2019 година в село в община Ловеч, е упражнила изборно право - гласувала на извършените избори за общински съветници и кметове в Община Ловеч, в СИК, без да има такова право - не е живяла на територията на Община Ловеч минимум шест месеца преди датата на изборите, каквито са условията.
Осъдена е и за това, че по същото време и място, е удостоверила лъжа в писмена декларация, която се дава пред орган на властта за засвидетелствуване, че непрекъснатият й адрес в Троян, е регистриран не по-късно от шест месеца преди датата на произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове.
За осъществените действие й е наложено наказване санкция в размер на 300 лв.. Споразумението има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР