По неофициална информация в друга сграда на обвинението е свидетелствал

...
По неофициална информация в друга сграда на обвинението е свидетелствал
Коментари Харесай

Ключовите фигури около ”БарселонаГейт”: Какво разказаха Ивайла Бакалова и Валентин Златев

По неофициална информация в друга постройка на обвиняването е свидетелствал и предприемачът Георги Самуилов, само че не е ясно дали е разпитван за проблема за къщата в Барселона, съобщи Българска национална телевизия.

 

Бившата манекенка Ивайла Бакалова беше разпитана първа през днешния ден. Тя влезе със поръчката, че знае задоволително за проблема, само че освен тя, само че и доста други хора, които обаче ги е боязън да приказват. Около час и половина тя дава показания в прокуратурата. Малко по-късно за разпит дойде и предприемачът Валентин Златев, който на влизане разяснява, че не знае защо го викат.

 

След разпита обаче сподели, че е бил извикан като очевидец и съдействал с цялата информация, която знае, само че тя била най-вече от медиите. И Бакалова, и Златев не бяха придружавани от юристи, само че отхвърлиха да изнасят детайлности пред медиите, тъй като по случая тече досъдебно произвеждане.

 

Ивайла Бакалова, която е определяна от анализатори като основен очевидец по делото " Барселонагейт ", дойде без юрист за разпита. Изрази подготвеност да спомага за следствието за пране на пари, поради което прокуратурата изиска имунитета на някогашния министър председател Бойко Борисов.

 

“Мисля, че знам задоволително. Мисля, че доста хора знаят доста по този проблем. Просто несъмнено ги е боязън да приказват. Аз мисля, че този случай е явен за цяла България и до в този момент мисля, че прокуратурата спеше. Щастлива съм, че най-сетне се разсъни. Да забележим до по кое време и по какъв начин ”, сподели Ивайла Бакалова.

 

Бакалова уточни, че не желае защита, макар че е била заплашвана:

 

“Няколко пъти чувах закани за живота си, само че не, не се тормозя. В последна сметка каквото има да се случва се случва. ”

 

Бизнесменът Валентин Златев също дойде без юрист и сподели, че на този стадий знае толкоз, колкото и публицистите, които го питат за какво е свикан.

“По Барселона няма какво да кажа, само че ще вляза и ще видя какво ще ме питат ”, сподели Златев.

 

По-късно Златев излезе с новината, че в действителност няма вест. Отказа да изнася детайлности, тъй като тече досъдебно произвеждане:

 

“Бях поканен да дам отговори като очевидец по едно нашумяло дело. Отговорих в границите на своята осведоменост и своята подготвеност. Надявам се да съм бил потребен. Тя е главно от средствата за всеобща информация. Не мога да експортирам информация, само че не вярвайте на клюки. ”

 

Т. нар. следствие " БарселонаГейт " стартира през 2020 година. Тогава прокуратурата се самосезира по изнесени в испански вестник изказвания, че каталунската полиция проверява “международна скица за пране на пари ”, в което е забъркано името на Бойко Борисов и къща в Барселона на някогашна манекенка. Тогава Борисов, в качеството си на министър председател, дефинира всичко като офанзива, която идва от Изток.

 

Миналата седмица водачът на ГЕРБ беше разпитан по следствието. Неговият юрист дефинира вероятността клиентът му да стане обвинен по делото като нулева.

 

Вчера обаче прокуратурата изиска депутатския му имунитет. Според обвиняването са събрани задоволително доказателства за осъществено закононарушение от народния представител - пране на пари, като съгласно събраните данни може да се стигне до извода, че някогашният министър председател е дал на трети лица, придобили вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР