По наше предложение трябва да започне да действа мярката 80/20

...
По наше предложение трябва да започне да действа мярката 80/20
Коментари Харесай

Ангелкова: Мярката 80/20 за туризма трябва да заработи от началото на следващия месец

По наше предложение би трябвало да стартира да работи мярката 80/20 във връзка с бранш " Туризъм ". Това сега се координира с Европейската комисия и се надявам от началото на идващия месец да стартира да работи. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 „ Изключително значимо е в разговор да се търси това, което е най-хубаво в тази обстановка. Вчера всички се обединихме във връзка с ограниченията във връзка с заетостта. По наше предложение би трябвало да стартира да работи мярката 80/20 във връзка с бранш " Туризъм ", т.е. да се преобразува 60/40 в 80/20. Важно е от тези 160 млн., които са отделени за анемане на безработни лица, регистрирани е бюрата по труда, съотвентно 50 млн. да бъдат напълно ориентирани към бранш „ Туризъм “, тъй че всеки шеф, който наеме записано работно лице, надлежно страната да заплаща минималната работна заплата и осигуровките за него “, разяснява Ангелкова.

По нейни думи рестартът на интензивността в бранша е извънредно сложен, което прави ограниченията за гарантиране на ликвидност доста значими.

„ За да може секторът да действа, е значимо хората да възвърнат доверието си в пътуването и да избират дадена дестинация. България е посочена за образец в това и е на едно от първоите места във връзка с ограниченията, които бяга подхванати от нашето държавно управление. Ние бяхме едни от първите утвърдени, отговаряйки на всички условия от здравните протоколи и условията за сигурност на туристите, което демонстрира, че нашата дестинация е безвредна за пътешестване “, уточни министърът.

Тя изясни, че всичко е извънредно динамично и се договаря всекидневно и ежечасно.

„ От идната седмица започват интензвино чартърните стратегии. България беше от първите страни, които отвориха от 1 юни границите си за 29 страни без карантина. От през вчерашния ден към този момент са 34 без карантина. Непрекъснато следим ситуацията в цяла Европа, тъй че да може незабавно да реагираме и да отпада карантината и за другите страни. Координираме общия метод във връзка с трети страни отвън Европейски Съюз. Ситуацията е доста динамична и безусловно на следващия ден може да имаме в допълнение облекчение, стига обстановката да го разрешава, тъй като преди всичко е здравето на хората и това следи всеки един сътрудник “, добави Ангелкова.

По думите и чартърните полети не се анулират, те се пренасочват.

„ Ние знаехме, че до 15 юни няма по какъв начин да има такива полети. Границите се отвориха през вчерашния ден. Така че, чартърните полети са пренасочени за юли, август, септември и октомври. На 25 юни започват първите полети от Нидерландия, Германия, Полша. “, добави министърът на туризма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР