По нареждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов бяха

...
По нареждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов бяха
Коментари Харесай

Спешно разчистиха дерето край Бело поле – бедствието е предотвратено

По разпореждане на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов бяха взети незабавни ограничения по разчистване на дерето край пътя за благоевградското село Бело поле. Водата бе придошла поради топенето на снеговете и дъждовете и излязла от дерето, поради струпали се отпадъци, оповестява struma.com.

Хората, които работят в региона алармираха за обстановката и неотложно градоначалникът разпореди то да бъде почистено незабавно. Към момента обстановката с придошлата вода е овладяна.

Специалисти от Община Благоевград и доброволци почистиха боклуците и наносите, които бяха затруднили прекосяването на водата и я бяха отклонили от нейното корито. Така пътят към тухларната фабрика, чийто служащи не можеха да стигнат с коли, газеха тиня и наноси, сега си отдъхнаха. Пътят е чист.

От община Благоевград оповестиха, че регулярно се почистват коритата на реките. Предвид топенето на снеговете, се насочва зов към поданици на града и дребните обитаеми места, да не изхвърлят боклуци, които да замърсяват и затрудняват естественото движеие на водата, защото по този метод могат да се провокират наводнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР