По наредба фирмата, която е извършила вчерашния превоз, при който

...
По наредба фирмата, която е извършила вчерашния превоз, при който
Коментари Харесай

ДАИ изисква предварителна информация за „случайния превоз“ на пътници

По разпоредба компанията, която е направила вчерашния транспорт, при който стана злополуката край Своге, е трябвало да уведоми авансово Изпълнителна организация (ИА) " Автомобилна администрация " за осъществяването на " инцидентен транспорт " на пасажери. В това съобщение би трябвало да се съдържа информация за маршрута, датата, часа на пътуването, мястото на тръгването и ориентировъчен час на мястото на идване.

Такова съобщение към ИА " Автомобилна администрация " за съответния транспорт обаче не е било изпратено. Това сподели министърът на превоза Ивайло Московски на брифинг в Министерски съвет през днешния ден.

Проверката на ИА " Автомобилна администрация " е открила, че компания " Мобилос 5 " ООД е компанията, която е правила транспорт по време на вчерашната злополука край Своге.

Фирмата има лиценз за осъществяване на автобусен транспорт на пасажери, годен до 14 март 2027 година (10-годишни са периодите за лицензите). Министър Московски добави, че компанията е записана в Божурище и има потвърдена финансова непоклатимост, която е годна до март 2019 година

Агенция " Автомобилна администрация " на 5 април 2018 година е направил цялостна сложна инспекция на компанията, при която не са били открити нарушавания. Проверката е установила, че компанията има общо 6 рейса от категория " М-2 " и " М-3 ". Автобусът, който е взел участие във вчерашната злополука, е с дата на регистрация 2001 година, уточни транспортният министър.

Водачът, който е управлявал рейса, е и шеф на компанията. Шофьорът има психическо проучване, което е било издадено на 22 август 2018 година с годност до 22 август 2021 година Има годна карта за подготовка, издадена на 13 април 2018 година и е годна до 13 април 2023 година Има и годно удостоверение за ръководство на транспортното средство, добави Ивайло Московски.

16 души починаха откакто рейс с пасажери, които били на екскурзия до манастира " Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле. В рейса са пътували 33 души и водачът, десетки бяха ранените в друга степен. Произшествието стана в региона сред Лесков дол и Своге, към 17.00 ч. 13 души са починали на място, а трима на път към лечебните заведения.

Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд, беше доказано по-рано.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР