По-малко слънчеви часове, райони с валежи и постепенно понижение на

...
По-малко слънчеви часове, райони с валежи и постепенно понижение на
Коментари Харесай

По-малко слънчеви часове и райони с валежи днес

По-малко слънчеви часове, региони с превалявания и последователно намаляване на оптималните температури се чакат през идващите дни.

Утре сутринта още веднъж на доста места в низините, котловините и към водните басейни видимостта ще бъде понижена от мъгли. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, на морския бряг – от 11° до 13°, а оптималните - сред 16° и 23°. Облачността ще се усилва и още към обяд в крайните западни региони, а до края на деня - и в Централна България, ще превали. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, в Източна България – от изток-югоизток, по Черноморието – от изток-североизток. На морския бряг през по-голямата част на деня ще остане слънчево, тук-там със утринни мъгли. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна и към обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток.

Температурите и там ще се намалят и оптималните по най-високите върхове ще бъдат от 3° до 5°.

Не единствено у нас, в по-голямата част от Балканите на следващия ден облачността ще е забележителна, в западната половина от полуострова с превалявания от дъжд, тук-там интензивни.

Ще вали и на Апенините, в северните региони на Британските острови, както и на Скандинавския полуостров, където ще става студено и в някои региони на Норвегия и Швеция преваляванията ще са от сняг.

През идващите дни минималните температури у нас ще останат съвсем без смяна, само че оптималните ще продължат да се намаляват. Ще бъде по-често облачно, тук-там с валежи, а заран – с мъгли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР