По-малко от месец след като Комисията за защита на конкуренцията

...
По-малко от месец след като Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Булсатком вече официално е част от United Group

По-малко от месец откакто Комисията за защита на конкуренцията позволи на притежателя на " Виваком " - United Group, да придобие съперника си " Булстаком ", договорката към този момент е финализирана, оповестяват от компанията.

Това се случи макар възраженията от страна на другите мобилни оператори, че сходна договорка ще наруши конкуренцията, защото двете сдружения дружно ще имат над 60% пазарен дял.

В последна сметка на съвещанието на 1 февруари Комисия за защита на конкуренцията даде зелена светлина на United Group, а самото решение беше оповестено две седмици по-късно.

" Придобиването е част от дълготрайната тактика на United Group за разширение и подсилване на пазарното наличие в района и стимулиране на бъдещите нововъведения в за едно цифрово и обвързвано общество, " показват от United Group.

United Group закупи " Виваком " през 2020 година Компанията има в България е и Нова Броудкастинг Груп, в чието портфолио влизат Nova TV и Nova News и още тв канали.

Досегашният притежател на " Булсатком " е компания на Спас Русев - " Вива Корпорейт България " ЕООД. Русев беше член на надзорния съвет на " Виваком " до септември 2022 година

Малко откакто стана ясно, че Комисия за защита на конкуренцията е разрешила на United Group да придобие " Булсатком ", притежателите на Новa Броудкастинг Груп оповестиха Официално беше обявено, че Дирк Геркенс става основен изпълнителен шеф на мястото на Стефана Здравкова.

В същото време без да бъде обявявано с публично известие, стана ясно, че от позицията си е освободен и шефът на новините и настоящите излъчвания Илия Дафов, а неговият заместител към момента не е явен.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР