По-малко от 5 месеца преди зимните олимпийски игри в Пьонгчан

...
По-малко от 5 месеца преди зимните олимпийски игри в Пьонгчан
Коментари Харесай

Искат Русия аут от олимпиадата

По-малко от 5 месеца преди зимните олимпийски игри в Пьонгчан (Корея) стартира нова акция за изваждане на Русия от международния спорт. Антидопинговите организации на 17 страни, измежду които Англия, Съединени американски щати и Канада, са поискали от МОК да не позволява съветските спортисти до присъединяване на Олимпиада 2018.
„ Имаме съществени подозрения, че игрите ще бъдат чисти, поради непълното изясняване на използването на допинг от съветски спортисти на игрите в Сочи през 2014-а “, гласи част от публично изказване на Организацията на националните антидопингови организации.
Междувременно Световната антидопингова организация (ВАДА) отдръпна обвиняванията в приложимост на допинг против 95 съветски спортисти, упоменати в отчета на канадския правист Ричард Макларън. Генералният шеф Оливие Нигли призна, че има задоволително доказателства единствено за един от първите 96 прегледани случая на набедени състезатели. Те са част от хипотетичната държавна система за допингиране, обхванала към 1000 спортисти съгласно отчета. Заради това доста съветски състезатели бяха извадени от летните олимпийски игри Рио 2016 и от други интернационалните надпревари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР